Barion Pixel

Xiaomi Roborock S7 robotporszívó bemutató

Napokon belül Magyarországon is elérhetővé válik a Xiaomi legújabb robotporszívója, mely várhatóan az alapoktól kezdve képes lesz forradalmasítani mindazt, amit eddig ezekről az aprócska automatizált takarítógépekről gondoltunk. A Roborock S7 ugyanis rengeteg technológiai újdonsággal és forradalmi megoldással hozhatja el a robotporszívók legújabb szintjét. Hogy mit kell tudni előzetesen a termékről?
Megosztás
Megosztás
Xiaomi Roborock S7 robotporszívó bemutató

Beköszönt a szónikus felmosás korszaka

Azon túl, hogy a Xiaomi Roborock S7 a megjelenés tekintetében a korábbi termékcsalád korábbi robotporszívóinak dizájnjára épül fel, az alkalmazott technológiák tekintetében jelentős szintet lépett. Különösen a nedves feltörlés tekintetében lesz érzékelhető mindez, hála a VibraRise funkciónak, mely elhozza a robotporszívók világába a szónikus felmosás korszakát.

Lényege, hogy a porszívó a mopot már nemcsak húzza maga alatt, hanem folyamatosan mozgatja is jobbra-balra pontosan úgy, mintha súrolnánk a padlót. Ezzel sokkal hatásosabb az odaszáradt foltok és szennyeződések ellen, hiszen percenként 3000 mozgásra képes, miközben a 300 ml-es víztartályának hála folyadékból sem szenved majd hiányt. 

Mindezt új típusú, jobb nedvszívó, tartósabb és mosható moppal társították, ami ráadásul felismeri a szőnyeget és automatikusan felemelkedik, ha olyan területre ér, ahol a burkolat vagy a szoftveres beállítások függvényében nem moshat fel.

Minden eddiginél hatékonyabb porszívózás

Mivel a Xiaomi Roborock S7 egy robotporszívó, ezért nyilvánvalóan a száraz takarítási tulajdonságok tekintetében is fontos előrelépések történtek. A HyperForce technológia jóvoltából például minden eddiginél hatékonyabb porszívózás várható tőle 2500 Pa szívóerő mellett. Mindezt átalakított szívónyílással, valamint módosított főkefével sikerült elérnie a gyártónak!

Az eszköz alsó felén forgó kefe ugyanis nem tartalmaz sörtéket, hanem szilikon lamellákat, melyek sokkal hatékonyabban képesek a szívónyílás felé terelni a koszt és a port, mint a korábbi megoldások. A takarítás alaposságát ráadásul a kefe több irányú mozgathatósága fokozza, mely mindig tökéletesen illeszkedik a talajhoz. Mindezt az 5200 mAh-s Li-ion akkumulátor akár 3 órára elegendő takarítási idővel biztosítja, méghozzá automatizált dokkolás és töltés mellett.

További jó hír azoknak, akik a Roborock S7 robotporszívóval szemeznek, hogy a Xiaomi egy önürítő rendszert is tervezett a készülékhez, mely külön megvásárolható kiegészítőként érkezik majd a későbbiekben. Lényege egy külön dokkoló, ahol nemcsak tölteni képes majd a porszívó, hanem arra is, hogy portartályának tartalmát egy külső tárolóba szivattyúzza, így hetekig hozzá sem kell nyúlnunk ahhoz, hogy takarítson.

Magas szintű szoftveres tudás

Évek óta magasan a legjobb szoftveres tudással rendelkeznek a Xiaomi Roborock robotporszívói, a legújabb típusnak azonban sikerült túltennie minden eddig ismert megoldáson. A LIDAR navigációs rendszernek köszönhetően ugyanis elképesztően precíz térképeket készít, azokat elmenti, páratlanul alapos takarítási útvonalakat tervez – mindezt magától –, felismeri a felületen található burkolatot, miközben lehetőséget ad no-mop vagy no-go zónák kijelölésére.

A porszívózás mellett azonban a felmosás funkció terén is útmutató lett a Xiaomi Roborock S7

Legtöbb tulajdonsága automatizálható, de az okostelefonunkra telepített Mi Home applikáció segítségével – mely szükséges az egyébként egyszerű beüzemeléshez is – a legaprólékosabb formában szabhatjuk testre az olyan tulajdonságokat, mint a szívóerő vagy éppen a felmosáshoz használt víz mennyisége. Ilyen alapos és fejlett funkciókat korábban még garantáltan nem láttunk egy robotporszívónál!

A magyar szervizháttér miatt sem kell aggódnunk

Aki esetleg azért várna a kiváló ár-érték arányt kínáló robotporszívó beszerzésével, mert esetleg aggódik a javíthatóság miatt, az megnyugodhat, hiszen már előkészítésre került a Xiaomi Roborock S7 magyar szervizháttere, ezáltal gyakorlatilag a megjelenés napján elérhetők lesznek hozzá itthon is a megfelelő alkatrészek, melyek szükségesek lehetnek egy probléma vagy meghibásodás orvoslásához.

Ezen felül természetesen nemcsak a robotporszívó szervizelésére, hanem szükség szerint a kapcsolódó kopóalkatrészek beszerzésére is lehetőség lesz itthon már a premierkor, így nem kell aggódnunk, ha a főkefe vagy éppen a HEPA szűrő cseréjére lenne szükségünk.

Kosaram