Barion Pixel

Tönkre teheti a Xiaomi robotporszívót a tisztítószeres víz használata

Miután egyre fejlettebb technológiák dolgoznak a háttérben, nem meglepő, hogy egyre népszerűbb a háztartások körében a felmosásra képes robotporszívó. Csakhogy ezekhez az eszközökhöz rengeteg tévhit is kapcsolódik, ami sokak számára súlyos hibaforrás lehet.
Megosztás
Megosztás
Tönkre teheti a Xiaomi robotporszívót a tisztítószeres víz használata

Az egyik ilyen például, hogy a robotporszívó víztartályába a tisztítószeres víz is beleönthető, hiszen normál esetben mindenki felmosószeres oldattal takarítja otthona keménypadlóját, így abban a hitben élnek, hogy ez a porszívóba egyaránt megfelelő lehet.

Amit sokan nem tudnak: tisztítószeres víz használata tilos!

Csakhogy a fenti teória sajnálatos módon téves, és rengeteg háztartásban ezért hibásodik meg a robotporszívó, mert a tulajdonosok nem tudják: a Xiaomi robotporszívók víztartályába nem szabad tisztítószeres vizet tölteni, mert meghibásodást okozhat.

Sőt, itt kell megjegyeznünk, hogy nemcsak a Xiaomi, hanem a legtöbb gyártó termékénél sem támogatott a tisztítószeres víz használata, mert a kapcsolódó felmosó rendszer nem úgy lett kitalálva, hogy az fogadni tudja az efféle közeget.

A tisztítószeres víz ugyanis kikezdheti a belső alkatrészeket, de ami még ennél is kellemetlenebb, hogy dugulást okoz a csepegtetőnél, illetve a vízpumpában, amit a legtöbbször csak robotporszívó szervizben lehet javíttatni.

Hogy akkor mégis mivel használhatók a robotporszívók, ha nem tölthetünk a tartályukba valamilyen padlótisztító szert?

A Xiaomi robotporszívók csak tiszta vízzel használhatók

A gyártói ajánlások szerint a Xiaomi robotporszívók kizárólag tiszta vízzel működtethetők. Lehet az egyszerű csapvíz is, de a legjobb, ha inkább direkt erre a célra ajánlott desztillált vizet választunk hozzá, hiszen ezzel megakadályozhatjuk, de legalábbis késleltethetjük a vízkő kialakulását.

A Xiaomi robotporszívók csak tiszta vízzel használhatók

Ez utóbbira szintén nagyon fontos gondolni abban az esetben, ha tudjuk, hogy a mi régiónkban kifejezetten kemény víz, hiszen ez a legtöbb esetben a vízkő kialakulásának melegágya, ami szintén komoly gondokat, eltömődéseket okozhat a rendszerben.

Ezt előzhetjük meg könnyedén abban az esetben, ha desztillált vizet töltünk minden felmosáskor a tartályba.

Mitől lesz tiszta a padló?

Hogy miként tudják a Xiaomi robotporszívók tisztára mosni a padlót tisztítószer nélkül? Leginkább úgy, hogy esetükben a technológia adja a tisztaság alapját, és nem az, hogy milyen sok – egyébként a padlóra is káros – vegyszer került a felmosóvízbe.

Bár a korabeli robotporszívók működése ezen a téren még kifejezetten kezdetlegesnek minősült, azonban az évek során jelentős technológiai fejlesztések zajlottak le, ennek megfelelően ma már mechanikusan mozgó mop és egyéb speciális megoldások garantálják, hogy a padló még egyszerű desztillált víz alkalmazása esetén is tiszta legyen.

Ha meghibásodott a robotporszívónk

Hogy mit tehetünk, ha a tisztítószeres víztől, esetleg a vízkőtől vagy más egyéb tényező miatt meghibásodott a robotporszívónk? 

Miközben nagyon fontos odafigyelni a megelőzésre – hiszen a fentiekből is kiderült, hogy a tisztítórendszer dugulása vagy vízkövesedése kellő odafigyeléssel megakadályozható –, a Robotporszívó Szerviz valamennyi probléma esetén a segítségünkre lesz, méghozzá rövid határidőkkel, garanciális javítással és gyári minőségű alkatrészekkel.

Fontos kiemelni továbbá a szervizfutár szolgáltatást is, ami akkor lesz ideális és rendkívül kényelmes megoldás a számunkra, ha nem a fővárosban élünk, vagy valamiért nem tudjuk eljuttatni robotporszívónkat a fővárosba.

Kosaram