Barion Pixel

Ezért érdemes robotporszívót vásárolni egy kisebb lakásba is

A kisebb lakásban élők között általános tévhit, hogy az alapterület méretéből fakadóan nem érdemes robotporszívót vásárolni, holott a gyártók egyáltalán nem úgy készítik termékeiket, hogy azok csak a nagyobb házakban állják meg a helyüket.
Megosztás
Megosztás
Ezért érdemes robotporszívót vásárolni egy kisebb lakásba is

Éppen ellenkezőleg, egy robotporszívó nagyon jól érzi magát a kisebb lakásokban is, ahol ugyanolyan nyűg, és ugyanolyan sok időt elvesz a rendszeres porszívózás, ami egy ilyen kiegészítővel nagyon könnyedén mérsékelhető. 

Sőt mi több, a mai robotporszívók zöme már olyan teljesítményt produkál, hogy nem szükséges utánuk takarítani, ezáltal fejlett keferendszer és óriási szívóerő jellemzi őket, aminek jóvoltából gyakran alaposabb munkát képesek végezni, mint tulajdonosaik.

Egyre népszerűbbé válnak a robotporszívók

Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik a robotporszívókra úgy tekintenek, mint egy másik bolygóról érkezett háztartási kiegészítőre, miközben nem látják be, hogy egy ilyen eszköz mekkora segítség lehet a hétköznapok során.

Az utóbbi néhány évben szerencsére egyre többen ismerik fel a robotporszívók előnyös tulajdonságait, a saját bőrükön tapasztalják, hogy mekkorát fejlődött a technika, így rádöbbennek ezeknek a kiegészítőknek a hatékonyságára.

Nem véletlen, hogy a robotporszívók manapság a legnépszerűbb háztartási gépek közé sorolhatók, sőt igazi slágertermékek például karácsonyi ajándékozásnál és egyéb esetekben. 

Adja magát azonban a kérdés, hogy miért éri meg kisebb lakások esetén befektetni egy robotporszívóba? Lássuk a rövid, de annál meggyőzőbb válaszokat:

Időt spórol nekünk

A modern világban a szabadidő az egyik legfontosabb fizetőeszközünk, tehát minden alkalmat igyekszünk megragadni azért, hogy egy kis időt spórolhassunk magunknak. A takarítás szempontjából ezt a robotporszívóval érhetjük el a legkönnyebben.

A legtöbben ugyanis egy-két órát biztosan eltöltenek egy héten lakásuk porszívózásával még akkor is, ha kisebb alapterületű ingatlanról van szó. Ezt a robotporszívó a megfelelő programozás mellett megspórolja nekünk, ami óriási segítség lehet, hiszen ez már elég szabadidő egy kiadós edzés lebonyolítására vagy egy kis filmnézésre.

Kiváló hatékonyság

A mai robotporszívók már magas hatásfokkal rendelkeznek, rendkívül jól és alaposan takarítanak, de a legjobb bennük mégis az, hogy többségük beavatkozás nélkül, automatikusan képes végezni a munkát, így mire hazaérünk, már egy tiszta lakás fogad minket.

Nekünk gyakorlatilag csak a kefét kell tisztítani és a portartályt kiüríteni minden használat után, de vannak olyan önürítő rendszerrel ellátott modellek, melyeknél hetekig ezzel sem kell foglalkoznunk.

Egyszerű használat

Sokan azért tartanak a robotporszívótól, mert azt hiszik, hogy kezelése vagy programozása bonyolult feladat, holott valójában egyáltalán nem az. Egyedül az első beállítás időigényesebb kicsit, de kellő türelemmel maximum egy óra alatt ez is kivitelezhető.

Ebbe pedig már az első feltérképezést is beleszámoltuk. Ha jó minőségű robotporszívót vásárolunk és követjük a gyártó utasításait, akkor az eszköz használata pofonegyszerű lesz akár társalkalmazással is, így garantáltan segítséget nyújt otthonunk tisztán tartásában, illetve abban, hogy elegendő időt szabadítson fel számunkra.

Könnyebb kapcsolódás a vezeték nélküli hálózathoz

Minden robotporszívó működésének az alapja a vezeték nélküli hálózat. Az egész lakásban biztosítani kell számára a lefedettséget, ami egy nagyobb épületben már gyakran jelerősítők felszerelését igényli. Egy kisebb házban azonban biztosan nem kell aggódnunk emiatt, a lakás minden pontján könnyedén kapcsolódik majd a WiFi-hez.

A szűk helyek sem okoznak neki problémát

A mai robotporszívók egészen kecses, fürge és ügyes készülékek, ezért nem okoznak nekik gondot sem az akadályok, sem a szűkös helyek, mert ezek az eszközök ma már könnyen besurrannak az ágyak és a kanapék alá, miközben a bonyolultabb falszerkezetek vagy bútorok mentén történő takarítás sem jelent nekik gondot.

A szűk helyek sem okoznak neki problémát

Válasszunk olyan robotporszívót, amihez elérhetők a tartozékok és a szerviz

Végül, de nem utolsó sorban egy hasznos tanács arra az esetre, ha elhatároztuk volna magunkat a robotporszívó vásárlása mellett: igyekezzünk mindig olyan típust választani, amihez Magyarországon is elérünk minden tartozékot, sőt szerviz egyaránt csatlakozik hozzá.
A Robotporszívó Szerviz kínálatában például valamennyi robotporszívóhoz találunk a karbantartásukhoz szükséges kiegészítőket, de meghibásodás esetén javításukat egyaránt könnyedén elintézhetjük – a szervizfutár szolgáltatással akár még vidékről is.

Kosaram