Barion Pixel

Ezek a legjobb robotporszívók 2023-ban

A kisállat-tulajdonosok pontosan tudják, hogy bár kis kedvenceik rengeteg örömet hoznak a hétköznapokba, azonban a lakásban tartva megannyi koszt hagynak maguk után, ezért minden nap indokolt lehet a takarítás – különösen vedlési időszakban.
Megosztás
Megosztás

Évről-évre egyre nagyobb kínálatból válogathat, aki robotporszívót szeretne vásárolni magának. Emiatt nagyon nehéz kiválasztani azt a terméket, ami a leginkább kiszolgálja az igényeinket, hiszen a termékek között ma már jelentős szórás van.

Ha nem akarunk túl sokat költeni, választhatunk tipikus belépő szintű modellek közül, de ma már létezik a prémium kategória is a piac legjobb és legaktuálisabb technológiáival. A többség természetesen inkább az aranyközéputat, a kiváló ár-érték arányt keresi, ami még tovább nehezítheti a döntést.

Aktuális cikkünkben ezért több olyan robotporszívót is kiemeltünk a sorból, ami 2023-ban jó választás lehet különösen abban az esetben, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a pénzünkből.

Milyen elvárásaink lehetnek egy robotporszívóval szemben 2023-ban?

Mielőtt azonban rátérnénk a konkrét termékekre, érdemes pár gondolat erejéig kitérni arra, hogy egyáltalán mitől jó 2023-ban egy robotporszívó, illetve milyen elvárásaink legyenek, ha egy ilyen eszközt vásárolnánk magunknak?

A megfelelő szívóerő mellett – a 2500-3000 Pa alatti modellekkel már ne is foglalkozzunk – érdemes odafigyelni például arra, hogy az eszköz LiDAR szenzoros navigációval rendelkezzen, hiszen ez alapvetően befolyásolja a takarítás minőségét.

Ezen felül a keferendszer tekintetében nagyon előnyös, ha a robotporszívó rendelkezik legalább egy oldalkefével, illetve főkeféje már nem sörtés, hanem szilikonlamellás kialakítással rendelkezik, hiszen ezek tartósabbak és hatékonyabbak is a gyakorlatban.

A felmosás funkció tekintetében egyre több robotporszívó kínál már elérhető áron szónikus felmosást, amit érdemes figyelembe venni a választáskor, ha nedves feltörléshez is alkalmaznánk.

Nem árt odafigyelni továbbá a megfelelő szoftveres háttérre – minél jobb társalkalmazás jár hozzá, annál hasznosabb lehet a készülék –, de a szervizlefedettség, az alkatrészellátottság szintén egy fontos pont a választásnál, hiszen a robotporszívók rendszeres karbantartást igényelnek.

A Xiaomi és a Roborock különösen népszerűek

Mint ahogyan az a független tapasztalatokból, valamint hazai és globális igazolt vásárlói véleményekből dolgozó Teszt Plussz magazin nagy robotporszívó kutatásából is kiderült, a piacon a Xiaomi és a Roborock termékei nevezhetők a legnépszerűbbnek 2023-ban.

Lássunk is rögtön egy-egy konkrét típust, amelyek a leginkább ajánlott kategóriába tartoznak:

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro

A Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro jelenleg az egyik legjobb választás, ha egy elérhető árú középkategóriás robotporszívót vásárolnánk. Egyszerű beüzemelése mellett ez a készülék mindent tud, ami manapság elvárható egy ilyen terméktől, a 3000 Pa szívóerővel pedig akár még egy 150 négyzetméteres lakásban is jól megállja a helyét.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro

Precíz tájékozódása és navigációja mellett vibrációs felmosás funkcióval büszkélkedhet, így ezen a téren is jobb, mint a hagyományos megoldások, de szoftveres háttere sem okoz csalódást. Társalkalmazásával nagyon sok hasznos beállítást elérhetünk, illetve munkájának automatizálására is lehetőségünk nyílik.

Roborock S8

Amennyiben a felső kategóriából válogatnánk magunknak robotporszívót és a legjobbra vágyunk, akkor a Roborock S8 lehet a megfelelő megoldás. Ez az eszköz már 6000 Pa szívóerővel és dupla keferendszerrel képes takarítani, VibraRise funkciójának köszönhetően pedig a felmosásban is jeleskedik.

LiDAR szenzorokra épülő navigációs rendszerével nagyon precízen fel tudja térképezni az egész lakást, de a szisztéma a takarítás minőségére is előnyös hatást gyakorol. Kimagasló telefonos applikációjával minden beállításhoz hozzáférhetünk, automatizálhatunk bizonyos folyamatokat – akár távoli hozzáférésben is.

Áruk miatt itthon a Xiaomi robotporszívókat keresik a leginkább

Magyarországi viszonylatban az Árukereső adhat átfogó képet arról, hogy melyek a legkedveltebb robotporszívók. A vélemények és a vásárlásók alapján a TOP 3-ban kizárólag a Xiaomi által gyártott modelleket találhatunk.

A legkelendőbb robotporszívó itthon a fentiekben bemutatott Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro, de a dobogó második fokán egy olcsóbb modellt, a Xiaomi Roidmi EVE Plus-t találjuk. Lássuk, hogy miért!

Xiaomi Roidmi EVE Plus

A Xiaomi Roidmi EVE Plus elsődlegesen kiváló árának köszönheti népszerűségét, valamint annak, hogy modern megjelenése és jó takarítási tulajdonságai mellett rendelkezik önürítő rendszerrel. Ez a speciális dokkoló napokig teljesen automatizálja az eszköz működését azáltal, hogy az általa összegyűjtött koszt egy külső tartályba gyűjti.

Nagy teljesítménye mellett rendelkezik felmosó funkcióval – igaz csak hagyományos típussal –, miközben LiDAR szenzorra épülő navigációjával nagyon ügyesen és hatékonyan dolgozik, illetve navigál. Nem hiányzik a hozzá kapcsolódó telefonos applikáció sem, ami rengeteg extra beállítási lehetőséggel kecsegtet a felhasználók számára.

Külföldön az iRobot is közkedvelt

Természetesen érdemes vetni egy pillantást a külföldi piacokra is. Ezen a téren a PC Mag összeállítása ad átfogó képet arról, hogy bár odakint egyaránt népszerű a Roborock, de nagyon sokan választják az egyébként Magyarországon is elérhető iRobot modelljeit.

Ott van példának okáért az iRobot Roomba Combo j7+, mely nem alacsony árkategóriájáról ismert, ugyanakkor a legjobb választásnak minősítették a vásárlók, ha többféle padlótípus takarítására van szükség.

iRobot Roomba Combo j7+

Az iRobot Roomba Combo j7+ egy szintén a prémium kategóriában versenyző robotporszívó. Valódi kettő az egyben funkciót kínál, azaz hatékony a felmosásban, a porszívózásban, valamint a kettő közti átmenetben, így külső beavatkozás nélkül, behúzható moppal biztosítja a lakás teljes takarítását.

iRobot Roomba Combo j7+

A Clean Base technológiával képes az automatikus portartály ürítésre, a saját fejlesztésű vSLAM navigációs rendszerrel pedig nagyon ügyes a feltérképezésben és a precíz útvonaltervezésben, ezáltal a takarításban egyaránt. Saját iRobot OS rendszerével ráadásul teljes felügyeletet és irányítást kapunk felette okostelefonról is!

Kosaram