Barion Pixel

P10S és P10S Pro név alatt bemutatta robotporszívóit a Roborock

A robotporszívó az utóbbi évek egyik, ha nem a legnagyobb vívmánya a háztartási gépek világában. Egyetlen olyan szegmensnek sem sikerült ugyanis akkorát fejlődnie, mint a porszívózásnak és a felmosásnak, hiszen a robotporszívók túlzás nélkül forradalmasították ezeket a területeket.
Megosztás
Megosztás
P10S és P10S Pro név alatt bemutatta robotporszívóit a Roborock

Az otthoni takarításban abszolút vezető szerepet betöltő, mindemellett pedig a Xiaomi holdudvarába tartozó Roborock bejelentette, hogy P10S és P10S Pro név alatt vadonatúj robotporszívókat dobnak piacra, amelyek egy újabb szintet jelentenek az automatizált megoldások világában.

A két robot gyakorlatilag a tavalyi évben megjelent P10 és P10 Pro utódjának tekinthető. Mindkettő jelentős változásokon ment keresztül – természetesen pozitív irányban –, így a gyártó legújabb technológiáit használták fel ahhoz, hogy a takarítás minősége mellett a kényelem terén egyaránt előrelépés történjen.

Lássuk, hogy mit tudni eddig a Roborock P10S és P10S Pro robotporszívókról!

Roborock P10S Pro 

A Roborock P10S Pro kétségtelenül a termékcsalád zászlóshajó modellje, ami képes az egyik felmosó mopot, valamint az oldalkefét is kiemelni házából egy mechanikus kar segítségével, így a robot sokkal hatékonyabban dolgozik a falak mentén, a sarkokban és a bútorok közelében.

Segítségével 98,8 százalékos lefedettséget ígér a lakásban, ami magasan a legjobbak közé sorolható, hiszen nagyon átfogó tisztítást biztosít otthonunk minden helyiségében. Ha mindez nem lenne elegendő, a robotporszívó 11 000 Pa szívóerővel lett felruházva, amivel kiérdemelte a Roborock eddigi legerősebb takarító robotjának járó címet.

Roborock P10S Pro

Munkáját a mérnökök dupla szilikonlamellás főkefével támogatták meg, így különösen hatékony olyan otthonokban, ahol nagyon sok szőnyeg található, sőt kisállatok is élnek a háztartásban. A magas szívóerő és a hatékony öntisztító rendszer segítségével a karbantartási igények is csökkentek, de ennél nagyobb érdekesség várja a vásárlókat a felmosó funkció tekintetében.

Ezen a téren egy dupla forgó felmosót találunk a P10S Pro alján, ami képes akár 60 Celsius fokos vízzel tisztítani a padló felületét, méghozzá egy intelligens víztakarékos megoldással kiegészülve.

A robotporszívó munkáját a gyártó saját fejlesztésű mesterséges intelligenciája, a Roborock SmartPlan AI támogatja meg, de fontos beszélni a kétféle dokkolóról is, amelyek között a legnagyobb különbség a méret mellett az, hogy míg egyik beköthető a vezetékes vízhálózatra, addig a másik esetében manuálisan kell gondoskodni a víz cseréjéről.

A dokkolók ugyanis automatizálják a takarítási folyamatokat, így nemcsak a portartály kiszivattyúzására alkalmasak, hanem a felmosótartály vízutánpótlását is elvégzik.

A Roborock P10S Pro várhatóan még idén nyáron megérkezik hozzánk, átszámítva 280 ezer forintért, de ha a rendszerbe köthető dokkolóval szeretnénk, akkor 300 ezer fölé szökik majd az ára.

Roborock P10S 

A P10S Pro változathoz mérten a P10S képviseli az alapmodellt a Roborock kínálatában. Ezzel az eszközzel a sokoldalúság és a megfizethetőség volt a célja a gyártónak, méghozzá nagyon minimális kompromisszumok mellett.

Ez az eszköz is rendelkezik mechanikus karral, de csak az egyik felmosóját tudja kinyújtani az akár 98,8 százalékos padlólefedettségért, miközben a maximum 60 Celsius fokos melegvizes felmosás, valamint a kétféle bázisállomás sem maradt ki a sorból, amelyek öntisztító funkciókkal lettek felvértezve.

Roborock P10S 

Azon túl, hogy a kis robot a felmosás tekintetében 99,99 százalékos padlósterilitást ígér, a száraz takarítás tekintetében 7000 Pa maximális szívóerőt tud felvonultatni, méghozzá egy darab puha szilikonlamellás főkefére építve, ami nemcsak a kosz és a por hatékony összegyűjtésében, hanem a haj felgöngyölítésének megakadályozásában is segítséget nyújt.

Természetesen ez a modell is fel lett vértezve a Roborock legújabb generációs SmartPlan AI rendszerével, ami intelligens útvonaltervezést, illetve annak optimalizálását egyaránt lehetővé teszi, felismerve a berendezési tárgyakat, az egyes helyiségeket, de még a padlófelület alapanyagát is.

Az eszköz támogatja a hangutasításokat, az okoseszköz-integrációt, a külön Pet Mode 3.0 rendszerrel pedig külön kisállatainkhoz igazíthatjuk működését, ami nagyban megkönnyíti az állattulajdonosok életét.

Az árazás szempontjából a Roborock P10S alapmodellje 230 ezer forint körül mozgolódik majd, de a beépíthető állomással ezért is többet kell fizetnünk, hiszen esetében már 250 ezer forint feletti összegekről beszélhetünk.

Kosaram