Barion Pixel

Bemutatkozott a Xiaomi Robot Vacuum S20, az olcsó robotporszívók következő nagyágyúja

A robotporszívó az utóbbi évek egyik, ha nem a legnagyobb vívmánya a háztartási gépek világában. Egyetlen olyan szegmensnek sem sikerült ugyanis akkorát fejlődnie, mint a porszívózásnak és a felmosásnak, hiszen a robotporszívók túlzás nélkül forradalmasították ezeket a területeket.
Megosztás
Megosztás
Xiaomi Robot Vacuum S20

Igencsak bejött a Xiaominak a Robot Vacuum S10 termékcsalád, ami tökéletesen bemutatta, hogy még mindig mennyire fontosak a gyártónak az olcsó, de jó minőségű, azaz röviden kiváló ár-érték arányt képviselő termékek.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Xiaomi Robot Vacuum S20 robotporszívó, ami egy vadonatúj kiegészítő az otthoni tisztítórobotok világában, és miközben teljesítményét tekintve több tekintetben is felülmúlja elődjét, az árazás szempontjából biztosan megmarad az olcsó kategóriában.

További jó hír, hogy az új robotporszívót a globális webhelyén mutatta be a gyártó. Ennek köszönhetően szemernyi kétségünk se legyen afelől, hogy a Vacuum S20 nálunk is kapható lesz. Hogy megéri-e várni rá? Lássuk!

 

A szívóerő tekintetében a legjobbakkal vetekszik

Az új Xiaomi robotporszívó egyik legnagyobb előnye az, hogy kiemelkedő szívóerővel büszkélkedhet. Ezen a téren túlzás nélkül a legjobbakkal vetekszik a tulajdonsága, hiszen teljesítménye eléri az 5000 Pa-t, amit ráadásul három különféle teljesítményfokozatban szabályozhatunk.

Bár dupla főkefe nem található a porszívóban, azonban az az egy, ami helyet kapott rajta, szilikonlamellás megoldás lett, mely különösen hatékony mind a szőnyegen, mind a keménypadlón.

A szívóerő tekintetében a legjobbakkal vetekszik

Ezen felül egy kisebb oldalkefe is található a porszívón, ami nagyon hatékony a sarkok, illetve a falak-, valamint a bútorok mentén történő tisztításkor, miközben kimagasló hatásfokát derekas tartályokkal támasztja alá.

A belső portartálya ugyanis 400 ml, ami garantáltan elegendő hátteret nyújt még egy nagyobb lakásban is, de mivel felmosásra egyaránt alkalmas az eszköz, ezért egy 270 ml-es víztartályt szintén találhatunk benne.

 

LDS lézeres navigációval és a manuális takarítás szimulációjával

A nagy erő mellett a Xiaomi Robot Vacuum S20 ráadásul technológiailag is ott lesz a legjobbak között. Elég csak megvizsgálni a navigációs rendszerét, hiszen ezen a téren egy LDS lézerre épülő, kifejezetten pontos munkavégzésre alkalmas szisztéma található meg benne.

A gyártó mérnökei gondoskodtak róla, hogy a porszívó képes legyen cikk-cakkban közlekedni, illetve Y-alakú mintázattal mozogni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a terület pontos feltérképezése mellett szimulálja a manuális takarítást.

LDS lézeres navigációval és a manuális takarítás szimulációjával

Ez nagyon hatékony párosítást jelent, a beépített érzékelők jóvoltából pedig a robotporszívó képes tökéletesen elkerülni az akadályokat, eligazodni a berendezések vagy a ruhadarabok között, így nem okoz neki gondot a bútorok vagy a padlón széthagyott cipők és papucsok elkerülése sem.

 

Okos háttér, kompakt méret, derekas üzemidő

A Xiaomi Robot Vacuum S20 minden tekintetben okos háttérrel büszkélkedhet, hiszen támogatja a Mi Home vagy a Xiaomi Home alkalmazásokat, amelyek rengeteg extra lehetőséghez engednek hozzáférést. 

Az applikáción keresztül nemcsak a robotporszívó beállítására nyílik lehetőségünk, hanem rengeteg finomhangolásra is, sőt a munka ütemezése mellett távolról nyomon követhetjük például az eszköz munkáját, egyszóval mindent tud, amit sokkal drágább társai.

Okos háttér, kompakt méret, derekas üzemidő

Ennek megfelelően még az Amazon Alexán, illetve Google Asszisztensen keresztüli hangvezérlés sem okoz neki gondot, ha gyakran élünk ezekkel a módszerekkel.

A porszívó nagyon kompakt méretekkel rendelkezik – mindössze 325 mm széles –, a 3200 mAh-s akkumulátornak hála pedig az üzemidő miatt sem kell aggódnunk, sőt mi több, ha mégis kevés lenne, az eszköz automatikusan visszatér dokkolójára és feltölt, amennyiben szüksége van rá.

 

Xiaomi Robot Vacuum S20 ár és megjelenési dátum

Hogy a Xiaomi Robot Vacuum S20 pontosan mikor jelenik meg, az egyelőre még nem derült ki, de miután felkerült a gyártó globális weboldalára, alighanem már gyártásban van, és őszig a boltok polcaira kerülhet.

Az árcédula ennél nagyobb talány, de miután a Vacuum S10-es modell bőven 100 ezer forint alatt indult, alighanem itt is ezt célozza meg a gyártó, és ha sikerült, akkor az S20-nak biztosan lesz helye a piacon, hiszen tudása ilyen árkategóriában igencsak kelendőnek ígérkezik.

Kosaram