Barion Pixel

Xiaomi robotporszívó szerviz árak

Xiaomi robotporszívók

Részletes szerviz áraink megtekintéséhez válaszd ki a Xiaomi robotporszívód pontos típusát.

Áraink a beszerelési költséget is tartalmazzák. Ha a robotporszívódat nem találod listánkon, akkor se csüggedj, érdeklődj bátran elérhetőségeinken és kollégáink garantáltan segítenek megtalálni a legjobb megoldást számodra.

Xiaomi robotporszívó hibakódok

Hibás működés esetén a Xiaomi Roborock robotporszívó hibakóddal jelzi a lehetséges problémákat. Ha nem sikerül a hiba elhárítása, akkor se ess pánikba fordulj hozzánk bizalommal!

A lézer nem éri el a megfelelő forgási sebességet vagy nem tud képet alkotni a tájékozódáshoz.

Megoldás: A lézeres távolságmérőt a porszívó tetején próbálja mindkét irányba körbeforgatni párszor. Ha ezután sem jön mozgásba a porszívó, akkor akadhat a forgató motor vagy az nem kap jelet az alaplapról, így a porszívót szervizbe kell vinni. Ritkábban a lézer forog, de a porszívó céltalanul előre-hátra mozog vagy forog egy helyben, ha ezt a hibát tapasztalja, akkor az optika hibásodott meg, nem tud képet alkotni a forgás ellenére, szintén szervizben javítható.

Az ütköző beragadt vagy a rugó nem tudja visszanyomni alaphelyzetbe.

Megoldás: Az ütközőlapot próbálja párszor mindkét oldalán benyomni. A burkolatot egy rugó nyomja kifelé, így mindig vissza kell térnie a lapnak az alapállásba.

A motoros kerék nem érintkezik a talajjal vagy a mikrokapcsolója zárt állásban ragadt.

Megoldás: Fordítsa fel a porszívót és mindkét motoros kerekét nyomja le párszor ütközésig. Egér-kattintáshoz hasonló hangot kell hallania ilyenkor. Ezután állítsa vissza a kerekeire és indítsa el újra a porszívót.

A porszívó alsó szenzorai és a talaj közti távolság megnőtt, ezért a programját lehetséges leesés miatt megszakítja.

Megoldás: A porszívó úgy érzékeli, mint ha lépcső szélén állna és nem tudja folytatni útját, mert leesne. A szenzorok infravörös fénnyel működnek, a talajról visszaverődő fényt érzékeli a vevő kb. 2-3 cm magasságig. Ha ettől nagyobb a szenzor és a talaj közötti távolság, a program szünetelteti a porszívó működését. Fekete padló vagy minta a szőnyegen elnyeli a kibocsátott fényt, emiatt is jelezheti a porszívó ezt a hibát, hiába van a talajon és nincs alatta mélység.

A kefe szorul vagy a motor nem képes elforgatni azt megfelelő sebességgel

Megoldás: A főkefe feltekerhetett valamit és szorul, távolítsa el a szennyeződést róla, illessze vissza és kézzel forgassa meg párszor mindkét irányba.

Az oldalsó kefe szorul vagy beragadt.

Megoldás: Az oldalkefe valamit feltekerhetett, szükség esetén szerelje le és tisztítsa ki.

A kerekek szorulnak, a porszívó nem tud előre haladni.

Megoldás: A kerekek szorulnak, a kerékjáratba vagy a kerékre valamilyen tárgy került, próbálja óvatosan eltávolítani.

Megoldás: A porszívó nem tudja elhagyni az adott területet, esetleg beszorult valahová. Helyezze át máshová és folytassa a takarítást.

A tarály vagy a HEPA filter nincs megfelően behelyezve.

Megoldás: A portartályt és a HEPA filtert távolítsa el, építse újra és helyezze vissza.

Megoldás: A filter erősen szennyezett vagy nedves. A szívómotor a beállított teljesítményhez képest lassabban forog és nincs elegendő légszállítás. Előfordulhat, hogy a szívómotor vagy a légcsatorna van elkoszolódva, ha a filter tisztítása vagy cseréje nem jelent megoldást, keresse fel a szervizt.

Megoldás: Egyes típusokba mágneses tér érzékelőt építettek a töltőport mellé, ami a mágnes-szalagot (korábbi virtuális fal) érzékelte. Helyezze át a porszívót máshová és indítsa el a takarítást. Ha ezután is tapasztalható a hiba, akkor a szenzor meghibásodott vagy az alaplap nem tudja értelmezni a szenzor jeleit.

Megoldás: Az akkumulátor töltöttsége 20% alatt van, nem elegendő a program indításához. Töltse tovább a porszívót és indítsa később a takarítást.

Megoldás: Az alaplapon lévő biztosíték kiold vagy a töltés áramköre hibás, zárlatos. Előfordulhat az is, hogy a dokkoló kivezetései korrodáltak vagy a tápegységben lépett fel működési zavar. Bármi is okozza, mindenképpen szervizbe kell vinni az eszközt és a dokkolót.

Túl magas az akku hőmérséklete vagy nem tölthető

Megoldás: Az akkumulátor hőmérséklete meghaladta a biztonságos szintet, szüneteltesse a töltést kicsit és később folytassa. Ha a hiba folyamatos, vigye szervizbe a porszívót.

Koszos vagy valami akadályozza a működését.

Megoldás: A porszívó oldalán lévő fal szenzor elkoszolódott, tisztítsa meg száraz, puha kendővel.

Megoldás: A porszívó nem tudja elhagyni az adott területet, esetleg beszorult valahová. Helyezze át máshová és folytassa a takarítást.

Az oldalsó kefe motorja nincs a bekötve vagy szorul

Megoldás: Az oldalkefe motorja szorul vagy nincs bekötve megfelelően, esetleg zárlatos, forgassa meg mindkét irányba a rajta lévő kefét, ha a hiba folyamatos, a porszívót szervizbe kell vinni.

A motor nem tud beindulni vagy nem működik megfelelően.

Megoldás: A szívómotor a beállított teljesítményhez képest lelassul és zajossá válik vagy egyáltalán nem hallani és hátul nem érzeni a kifújt levegőt, akkor szervibe kell vinni a porszívót.

A porszívó nem tud töltődni a dokkolón.

Megoldás: A dokkoló nem tudja tölteni megfelően a porszívót, mert a kivezetései koszosak vagy a tápegység nem tudja elegendő árammal ellátni a porszívót. Száraz, puha kendővel törölje át a kivezetéseket és a porszívó töltőportjait.

Az optika nem érzékeli a talajt vagy koszos.

Megoldás: A lézeres távolságmérővel nem rendelkező típusok a számítógépes egerekhez hasonlóan működő optikával rendelkeznek, ami rendszerint a porszívó alján található. Száraz, puha kendővel tisztítsa át és indítsa el újra a takarítást.

Megoldás: A lézeres távolságmérővel rendelkező típusoknál ezt az egységet védő burkolati elem egy mikrokapcsolóval van összekötve. Feladata, hogy ha alacsony helyre kell bemennie a porszívónak, megakadályozza a beszorulást, mikor a fedélre nyomás kerül. A lézer fedelét próbálja finoman lefelé nyomni párszor, majd folytassa a takarítást.

A csatlakozók a porszívó alján koszosak vagy nem érintkeznek megfelelő a dokkoló kivezetéseivel.

Megoldás: A porszívó alján található töltőportok koszosak, száraz, puha kendővel tisztítsa át.

A porszívó nem tud a dokkolóval kommunikálni vagy akadály miatt nem tudja elhagyni azt.

Megoldás: A dokkoló bár tölti az eszközt, közvetlen közelről sem tud kommunikálni a porszívóval, mert valami blokkolja azt. Ellenőrizze, hogy a dokkoló ne legyen takarásban. Ezt a hibát okozhatja még, ha a porszívó nem tudja elhagyni a töltőt, mert a tolatást valami gátolja. Szüntesse meg az akadályt és próbálja újra elindítani az eszközt.

A porszívó a térképe szerint virtálus fallal van körbevéve vagy az adott zónát tiltás miatt nem tudja elhagyni.

Megoldás: A porszívó kiszámított pozíciója alapján olyan területen van, amit az alkalmazásban virtuális fallal vettünk teljesen körül vagy a nyitott terület annyira szűk, hogy csak az elzárt zóna átlépésével tudna továbbhaladni a porszívó, amit a szoftvere megtilt neki.

Koszos vagy valami akadályozza a működését, Error 15-höz hasonló hiba.

Megoldás: A porszívó oldalán lévő fal szenzor elkoszolódott, tisztítsa meg száraz, puha kendővel.

A rendszer felemelése vagy leengedése nem lehetséges.

Megoldás: A szónikus mop rendszereknél ha valami gátolja a leeresztést vagy a felemelést, esetleg a működése közben kattogó hangot lehet hallani, akkor ezt a hibát jelzi a porszívó, mindenképpen szervizbe kell vinni.

A porszívó szőnyegen van a tiltás ellenére.

Megoldás: A porszívó alján található ultrahangos szenzor meghibásodott vagy a porszívó szőnyegen van, miközben a beállításaiban ezekről a területekről ki lett zárva. Ellenőrizze a szőnyeg mód beállításait vagy helyezze máshová a porszívót és indítsa el.

Kosaram