Barion Pixel

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra robotporszívó üzembe helyezés lépésről lépésre

A kicsomagolt és a kezelési útmutató szerint összeszerelt eszközünket szükséges lesz a Xiaomi Home telefonos applikációba integrálni a funkcióinak kihasználásához. A program elérhető az alábbi linkeken:
Megosztás
Megosztás
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra robotporszívó üzembe helyezés lépésről lépésre

Android rendszerre: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaomi.smarthome&hl=hu&gl=US

iOS rendszerre: https://apps.apple.com/hu/app/mi-home-xiaomi-smarthome/id957323480?l=hu

Miután telepítette az applikációt lépjen be Xiaomi vagy Facebook fiókjával, amennyiben még nem rendelkezik ilyennel, regisztráljon. 

Bejelentkezés vagy regisztrálás

Ügyeljen rá, hogy a csatlakoztatás feltételei teljesüljenek:

  • 2,4Ghz-es 802.11b/g/n protokollt támogató állandó Wi-Fi kapcsolat megléte, célszerű telefonunkon is ezt a WiFi hálózatot használni, a telepített Xiaomi applikációnak engedélyezett hozzáférés a telefon helyadataihoz
  • 2,4Ghz-es 802.11b/g/n protokollt támogató állandó Wi-Fi kapcsolat megléte, célszerű telefonunkon is ezt a WiFi hálózatot használni, mert amennyiben Android rendszerű telefont használunk, az applikáció képes a telefon adataiból kiolvasni a hálózat adatait

Első üzembehelyezés és párosítás

A porszívót helyezze a beüzemelt dokkolóra úgy, hogy annak érzékelői összeérjenek a porszívó alján lévőkkel, ettől a porszívó bekapcsol. Párosítás közben nem feltétel, hogy a dokkolón legyen a porszívó, így bekapcsolhatja a bekapcsolás gomb lenyomásával is, de fontos, hogy szilárd talajon álljon majd a kerekein. Miután a porszívó bekapcsolt állítsa alaphelyzetbe a WiFi adapterét: ehhez nyomja le és tartsa kb. 7 másodpercig lenyomva az eszköz tetején lévő két gombot (bekapcsoló + home) együttesen.

Keresse meg az applikáció jobb felső sarkában lévő „+” jelet és nyomjon rá.

Első üzembehelyezés és párosítás

Várja meg, míg az applikáció felderíti a porszívót és a közeli eszközökben mutatja, majd koppintson az ikonjára. 

Ha 2 perc elteltével sem látja az eszközét, úgy az alsó felsorolásból keresse meg a Robot Vacuum részben típus szerint és koppintson a termék ikonjára:

Erősítse meg, hogy a porszívó Wifi kapcsolata alaphelyzetben van, koppintson a Device reset gombra. A használni kívánt WiFi hálózat nevét és jelszavát szükség esetén töltse ki, majd nyomjon a Next gombra. Az applikáció a hálózatunk adatait először továbbítja, így a telefonunk a porszívó hálózatára kell, hogy átugorjon. Néhány telefontípus jelzi, hogy ez a kapcsolat nem biztonságos (mert nincs jelszóval védve) vagy nem biztosít internet elérést (mert éppen mi akarjuk most rákötni a hálózatunkra), ebben az esetben erősítse meg a telefonnak, hogy valóban csatlakozni kíván!

Ha minden rendben zajlott, a porszívó párosítva lett a Xiaomi Home applikációval és használatra kész.

Hasznos tippek és tudnivalók

A porszívó tájékozódási rendszere automata, indítás után algoritmusa a legoptimálisabb módon kezeli az útvonalat, a nagyobb akadályokat kikerülve járja be a területet. Az útjában lévő kisebb tárgyakat nem azonosítja minden esetben, így vagy megpróbál áthajtani rajta, vagy kikerüli azokat. Gondot okozhatnak vezetékek és egyéb zsinórok, mert ezeket a forgóalkatrészek felcsavarhajták és a porszívó elakadhat. Ügyeljen a tisztítandó terület akadálymentességére, minél könnyebb bejárni a takarítandó területet, annál gyorsabban és hatékonyabban dolgozik a porszívó!

Teljesen feltöltött akkumulátorral érdemes elkezdni a takarítást és hagyni, hogy minden helységbe bejusson majd a porszívó, így a lehető legrészletesebb térképet készíti, amit később is használni tud. Javasolt felmosás nélkül kezdeni, mert a meglévő térképen tudjuk majd bejelölni a feltörlésből kizárt területeket. Amíg nincs kijelölve, addig mindenhol fel fog törölni a porszívó! 

A víztartályba vegyszermentes ioncserélt- vagy desztillált víz töltését javasoljuk! Bár a gyártó csapvizet említ a használathoz, a hazai csapvíz keménysége miatt sajnos vízkő zárhatja el a kifolyószelepeket és károsíthatja a vízpumpát. Ennek vízkőtelenítése vagy komolyabb meghibásodás esetén a javítása garanciában nem minden esetben végezhető el! Semmiképpen ne használjon illatosított padlóápolót vagy más maró hatású tisztítószert, adalékot, illetve forró vizet, mert roncsolják a tartályt és a vízcsöveket, továbbá minden esetben teljes garanciavesztéssel jár!

A feltörlés funkció használata után ne hagyja a vizes kendőt a porszívó alján! A belőle szivárgó víz rövidre zárhatja a töltőt és korrodálhatja a porszívó alján lévő fémalkatrészeket, ezen meghibásodásokra a garancia nem érvényesíthető! Feltörlés végén a porszívó aljáról a víztartállyal együtt távolítsa el a kendőt. A kendő mosógépben max. 40°C-on mosható hagyományos textilként, hatékonyságának csökkenése esetén cserélje le, javasolt 3-6 havonta! 

A kefék, filter rendszeres tisztítása és cseréje javasolt a legjobb tisztítás érdekében. A keféket használattól függően 3-8 havonta érdemes cserélni, a HEPA filter mosható, tisztítása után ügyeljen a kiszárítására, de ezt is érdemes 6 havonta cserélni. 

Több szintes vagy lépcsővel rendelkező lakásokban első használatkor tesztelje, hogy az eszköz megfelelően érzékeli-e a lépcsőt. A termék alján lévő szenzorok csak bizonyos távolságból képesek érzékelni a mélységet, optimális esetben a lépcső előtt automatikusan megáll és elfordul, de előfordulhat, hogy megkísérelne lemenni. Utóbbi esetben zárja el akadállyal ezt a zónát vagy virtuális fallal zárja le a térképen. A porszívó a fekete padlón vagy szőnyegen hibásan működhet, mert a sötét tónusok megzavarják az alsó érzékelőit, ezeket a padlón mélységnek érzékelheti és kikerüli vagy megáll előtte!

A porszívó nem képes azonosítani a szőnyeget, így bekapcsolt felmosás funkció mellett az előzőekben leírtak szerint végigmegy a lakáson. Ha feltörlésből kizárt területre (No-Mop zóna) küldjük takarítani, akkor felcsatlakoztatott víztartállyal porszívózni sem fog! Hiszen az előzőleg nedvesített kendőt az eszköz nem akarja áthúzni például a szőnyegen. A 1,5 cm-nél magasabb, sűrű szövésű vagy rojtos szőnyegekkel nem boldogul, hatékonysága ezeken a területeken csökkenni fog, az ilyen részek tisztítása a terméknek gondot okozhatnak!

A porszívó önürítés funkcióra előkészítve kerül forgalomba. A funkció használatához külön vásárolható a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra Auto-Empty Station. Az állomás egyidőben képes tölteni a porszívót és takarítás után a portartály tartalmát egy 4L kapacitású porzsákba átszívni.

Kosaram