Barion Pixel

Milyen robotporszívót vegyek 100 ezer forint felett?

Összehasonlítottuk a Roborock S5 Max, a Roborock S6 Max V, a Roborock S7 és a Mi Robot Vacuum Cleaner Mop 2 Pro+ tulajdonságait, hogy könnyebb legyen a választás, ha 100 ezer forint felett szeretnénk robotporszívót vásárolni.
Megosztás
Megosztás
Milyen robotporszívót vegyek 100 ezer forint felett?

Amennyiben kiváló ár-érték aránnyal rendelkező robotporszívóra vágyunk, azaz nem akarunk sokat költeni, de minőséget várunk a pénzünkért cserébe, akkor a Xiaomihoz köthető termékek az esetek többségében kiváló választásnak tekinthetők.

Nem véletlenül, hiszen a gyártó gondosan ügyel arra, hogy már a prémium kategóriás termékeket is elérhető áron kínálják. Így történhetett meg például az, hogy a 2021-es csúcskategóriának számító Roborock S7 robotporszívó ára lényegesen alacsonyabbra lett kalibrálva, mint más gyártók gyengébb teljesítményű modelljeinek.

S5 Max, S6 Max V, S7 vagy Mi Robot Vacuum Cleaner Mop 2 Pro+?

Egy robotporszívó megvásárlása előtt akkor sincs könnyű dolgunk, ha korábban eldöntöttük, hogy konkrétan a Xiaomi robotporszívók közül szeretnénk válogatni, méghozzá jellemzően a 100-130 ezer forint fölötti árkategóriából.

Ebben a szegmensben ugyanis megannyi díjnyertes, valóban jól működő modellt találunk, melyek között sokszor csak apró, ámde annál fontosabb eltérések találhatók. 

Amennyiben nekünk is problémát okoz a döntés, az alábbiakban kiemelünk a sorból néhány típust, melyeket az általános bemutató mellett össze is hasonlítunk egymással a könnyebb választás érdekében.

Fontos, hogy a négy kijelölt típus mindegyike kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, bármelyik mellett döntünk, a pénzünkért cserébe egy jól működő, hatékony robotporszívót kapunk, de a választást a saját igényeink miatt így is érdemes lehet alaposabban megfontolni az alábbi irányelvek alapján.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Mop 2 Pro+

Termékjellemzők:

  • 3000 Pa szívóerő, akár 180 perc takarítás egy töltéssel
  • Három fokozatban szabályozható víznyomás
  • 3D VSLAM vizuális navigációs rendszer
  • S-cross 3D technológia a kiváló akadályelkerülésért
  • Automatizált töltés és okosfolyamatok, telefonos irányíthatóság

A Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Mop 2 Pro+ elsődlegesen azok számára lehet jó választás, akik nem szeretnének túl sokat költeni, de cserébe elvárják a kimagasló szívóerőt és a fejlett okosfunkciókat.

Dacára az elérhető árcédulának, a Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Mop 2 Pro+ az ár-érték arány tekintetében verhetetlen abban az esetben, ha nem ragaszkodunk a LIDAR szenzoros navigációval ellátott robotporszívókhoz. 

Ez az eszköz ugyanis 3D VSLAM vizuális navigációval, optikai szenzorokkal és dupla giroszkóppal büszkélkedhet, ami különösen az akadálykerülésre fókuszáló S-cross 3D technológiával kiegészülve kifejezetten hatékony párost alkot.

Természetesen a végeredmény össze sem hasonlítható a Roborock S5 Max vagy Roborock S7 LIDAR szenzoros megoldásaival, ugyanakkor a takarítási tulajdonságok tekintetében már nincs ekkora lemaradása. 

Mindezt leginkább a 3000 Pa szívóerőnek köszönheti, mely képes a szőnyegek mélyéről és a parketták közti résekből is összegyűjteni a koszt vagy a port, az 550 ml-es portartályával pedig órákig tud takarítani úgy, hogy hozzá sem kell nyúlnunk.

A robotporszívó rendelkezik felmosás funkcióval, de ez a több fokozatban szabályozható vízadagolás vagy az automatikus szőnyegfelismerés ellenére is inkább csak egyfajta nedves feltörlésnek tekinthető, mondhatni kiegészítő portalanításra lehet ideális.

Nemcsak beüzemelése, hanem működtetése is rendkívül egyszerű, legtöbb tulajdonsága automatizálható, a Mi Home applikáció jóvoltából pedig rengeteg lehetőség tárul elénk az időzítéstől kezdve, a térképkezelésen és a no-go zónák kijelölésén át egészen a szívóerő vagy a vízmennyiség szabályozásáig.

Xiaomi Roborock S5 Max

Termékjellemzők:

  • 2000 Pa szívóerő, nedves feltörlés funkció
  • LIDAR szenzoros navigáció és SLAM algoritmus
  • Teljeskörű irányíthatóság okostelefonról
  • Automatizált térképezés, töltés és okosfolyamatok
  • Akár 180 perc takarítás egyetlen töltéssel

A Xiaomi Roborock S5 Max bár nem egy mai konstrukció a gyártó kínálatában, azonban még mindig rendkívül népszerű a Roborock modellek között. Nem véletlenül, hiszen kiváló ára mellett LIDAR szenzoros navigáció és kiváló takarítási tulajdonságok jellemzik.

Ez a navigációs rendszer ugyanis az egyik legkedveltebb és legpontosabb a robotporszívók világában, nem mellesleg pedig mellőzi a tényleges kamerákat, melyek rengeteg vásárlót hajlamosak elriasztani. Az S5 Max esetében csak szenzorok vannak, működése azonban így is kimagaslóan pontos.

Különösen annak fényében, hogy a Roborock adaptív SLAM algoritmussal támogatta meg az érzékelőket, ezáltal professzionális hatást várhatunk tőle mind a lakás feltérképezésekor, mind a konkrét térképek megrajzolásakor, melyek alaposan megkönnyítik a későbbi használatot és beállításokat egyaránt.

Bár a szívóerő tekintetében a négy porszívó közül a leggyengébb, normál körülmények között azonban így is tökéletesen megállja a helyét, sőt felmosás funkció egyaránt található benne, ami ennél a terméknél szintén inkább csak egyfajta nedves feltörlést jelent, tehát pusztán a portalanítást támogatja meg.

A teljesítmény tekintetében a porszívó akár 200 négyzetméternyi terület egyidejű feltörlésére is alkalmas, az 5200 mAh-s akkumulátorával pedig ugyanúgy képes akár 180 percnyi takarításra egyetlen töltéssel, mint másik három társa, sőt az áramfelvétel folyamata teljesen automatizált, ha lemerülőben van, magától képes visszatalálni a dokkolójára.

A szoftveres tulajdonságok tekintetében a Roborock S5 Max kifejezetten erős. Képes magától felismerni a szőnyegeket, automatikusan kikerüli őket, ha a felmosás funkció aktív, miközben konfigurálása a Mi Home vagy a Roborock applikáció segítségével történhet.

Teljes felügyeletet és beállítási lehetőségeket kapunk a porszívó felett a telefonon keresztül, itt láthatjuk lakásunk térképét, az egyes helyiségeket, ezzel ütemezhetjük a takarítás időpontját, jelölhetjük ki a no-go zónákat, állíthatjuk a vízmennyiséget, de még a szívóerőt is.

Xiaomi Roborock S6 Max V

Termékjellemzők:

  • Ikerkamerára épülő intelligens navigációs rendszer
  • Mesterséges intelligencia a professzionális takarításért
  • 2500 Pa-ra növelt szívóerő
  • Automatizálható töltés és takarítás
  • Teljes felügyelet és beállítás okostelefonról

A Xiaomi Roborock S6 Max V ideális választás abban az esetben, ha még bőven 200 ezer forint alatt szeretnénk egy nagy tudású takarítórobotot vásárolni a lakásba úgy, hogy ahhoz mai technológiák és természetesen elragadó takarítási tulajdonságok tartozzanak.

A porszívó legnagyobb érdekességét a navigációs rendszer adja, hiszen egy ikerkamerás megoldás révén valóban látja környezetét és intelligens módon reagál a különféle akadályokra, így nem kell minden egyes alkalommal előkészíteni a lakást, hogy az S6 Max V körbe tudjon járni.

A szabadalmaztatott ReactiveAI mesterséges intelligenciával valós időben és professzionális módon képes arra, hogy mindig a legnagyobb tisztaságot hagyja maga mögött. Képes felismerni az akadályokat, elkerülni a földön hagyott tárgyakat, a kutyapiszkot vagy a papucsokat, tehát minden alkalommal a legjobb tudása, az aktuális helyzet szerint takarít.

Amivel kapcsolatban erősebb, mint az S5 Max, az a szívóerő, hiszen ezt a teljesítményt 2500 Pa-ra növelték, ami akár már egy kisebb acélgolyót is képes felszippantani, tehát garantáltan a legtöbb koszt és port összegyűjti a szőnyegről, illetve a keménypadlóról egyaránt.

A felmosás funkció tekintetében pontosan ugyanazt tudja, mint az S5 Max, ezáltal bár van már beépített vízpumpa és elektronikus vízszabályozás, azonban a végeredmény inkább nevezhető egyszerű nedves feltörlésnek.

Természetesen az S6 Max V robotporszívó is irányítható okostelefonról – sőt a hangalapú vezérlést egyaránt támogatja –, ezáltal akár a Mi Home, akár a Roborock applikációval lehetőségünk nyílik arra, hogy kihasználhassuk a kapcsolódó okosfunkciókat.

Példának okáért így érhetjük el a távoli irányítás lehetőségét, de a telefon segítségével tudjuk beállítani az időzített takarítást, a szívóerőt, a vízmennyiséget, miközben a korábban készített térképeken szintén a telefon kijelzőjén keresztül rajzolhatunk virtuális falakat, jelölhetünk ki no-go zónákat és így tovább.

Xiaomi Roborock S7

Termékjellemzők:

  • Minden téren továbbfejlesztett takarítási tulajdonságok
  • Szónikus technológiával kiegészített újgenerációs felmosás funkció
  • Erőteljes szívóhatás, több tekintetben módosított főkefe
  • Magától felemelkedő mop a nagyobb hatékonyságért
  • Akár három óra üzemidő egyetlen töltéssel

A Xiaomi Roborock S7 jelenleg a csúcskategóriát képviseli a gyártó kínálatában. A 2021-es prémium modell, mely számtalan tesztgyőzelemmel büszkélkedhet, méghozzá a rengeteg saját fejlesztésű technológia, illetve a felmosás funkció új szintre történő emelése miatt.

Aki a legjobb robotporszívót szeretné otthonában tudni a Roborock termékcsaládból, annak az S7-es modellre van szüksége. A gyártó több olyan szabadalmaztatott technológiát is alkalmazott ennél a típusnál, amivel méltán kiérdemelték a piacvezető jelzőt, hiszen a felmosás funkció például még soha nem volt olyan hatékony, mint itt.

Ezt többek között a VibraRise funkciónak köszönheti a Roborock S7. A többi modellhez viszonyítva ez már a valódi felmosás élményét és hatását nyújtja, méghozzá továbbfejlesztett mop segítségével, amit ráadásul nemcsak jobbra-balra képes mozgatni, egyfajta valódi súrlómozdulatot imitálva, hanem szőnyeghez vagy akadályhoz érve még a talajszinttől is képes megemelni azt legalább fél centiméterre.

A valódi felmosás funkció mellett ráadásul a HyperForce technológia biztosítja, hogy a 2500 Pa szívóerő még hatékonyabban gyűjtse össze a szennyeződéseket a padlóról és a szőnyegekről egyaránt. Mindezt módosított, szilikonlamellákkal ellátott főkefe teszi igazán teljessé, mely minden irányban képes elmozdulni annak érdekében, hogy mindig makulátlanul illeszkedjen a padlóhoz, a szőnyeghez vagy a küszöbökhöz.

Az új technológiák alkalmazása miatt a Roborock S7 takarítási teljesítményét össze sem lehet hasonlítani a többi robotporszívóval, magasan a legjobb tulajdonságokat kínálja, miközben más tekintetben sem vall kudarcot.

Az 5200 mAh-s akkumulátora például akár 3 órányi folyamatos takarítást tesz lehetővé, amivel akár 300 négyzetméter feltakarítása sem okoz neki gondot, de ha lemerülőben van, képes magától feljárni a dokkolójára, feltölteni magát, majd onnan folytatni a munkát, ahol  korábban befejezte.

Szoftveres fronton szintén rengeteget fejlődött a Roborock S7, minden tekintetben a legjobbat kapjuk tőle, így a LIDAR szenzoros feltérképezés még pontosabb lett, a Mi Home vagy Roborock applikációkkal pedig megannyi beállítást hajthatunk végre rajta a telefonunk által még akkor is, ha nem tartózkodunk otthon.

Szoftveresen tudunk kijelölni számára virtuális falakat, no-go és no-mop zónákat, miközben minden tulajdonságát könnyedén kalibrálhatjuk, módosíthatjuk, sőt akár még hangutasításokat is adhatunk neki az Amazon Alexa, az Apple Siri vagy a Google Asszisztens által. 

Robotporszívók tulajdonságainak összehasonlítása

Mi Robot Vacuum Mop 2 ProRoborock S5 MaxRoborock S6 MaxVRoborock S7
Szívóerő (Pa)3000200025002500
Üzemidő (perc)180180180180
FeltérképezésIgenIgenIgenIgen
Térképmentésteljes multimap támogatásteljes multimap támogatás teljes multimap támogatásteljes multimap támogatás
Navigációs rendszerVSLAM + TOF 3DLDSLDS + sztereó kameraLDS
Frontkamera és tárgyfelismerőIgenNemIgenNem
Akkumulátor kapacitás (mAh)5200520052005200
Portartály kapacitás (ml)550460460470
Víztartály kapacitás (ml)250280300300
Elektronikus víztartályIgenIgenIgenIgen
Vízszabályozásappappappapp
Küszöbmászó képesség (cm)2222
Zajszint6060N/A67
Névleges teljesítmény (W)33586668
Virtuális falak, blokkolható helyiségekIgenIgenIgenIgen
No-mop zónákIgenIgenIgenIgen
Zóna tisztításIgenIgenIgenIgen
SzobafelismerésIgenIgenIgenIgen
Nedves tisztítás felismerésN/AIgenIgenN/A
MoppingIgenIgenIgenIgen
SzőnyegfelismerésN/AIgenIgenIgen
Szűrőtípusmosható HEPA E11mosható HEPA E11mosható HEPA E11mosható HEPA E11
ApplikációMi HomeMi Home / RoborockMi Home / RoborockMi Home / Roborock
Időzített működésIgenIgenIgenIgen
AkadályérzékelőIgenIgenIgenIgen
Automatikus feltöltésIgenIgenIgenIgen
Feltöltés utáni takarítás folytatásaIgenIgenIgenIgen
Amazon Alexa / Google Home támogatásIgenIgenIgenIgen
Kosaram