Barion Pixel

Roidmi EVE Plus robotporszívó üzembe helyezés lépésről lépésre

A Roidmi önálló márkaként már 2015 óta a háztartási takarítógépek piacának aktív szereplője és a Xiaomi EcoSystem része. Legújabb és legmodernebb robotporszívójuk a Roidmi EVE Plus.
Megosztás
Megosztás
Roidmi EVE Plus robotporszívó üzembe helyezés lépésről lépésre

A készülék kicsomagolása után a használatba vételhez és szolgáltatásai kiaknázásához szükséges a terméket a Xiaomi Home alkalmazásba integrálni. 

Mivel önálló márka, így adott a lehetőség a gyártó saját alkalmazásába is regisztrálni (Roidmi Cleaner). Ez utóbbi szükséges azoknak a felhasználóknak, akik Amazon Alexa-n keresztül szeretnék vezérelni a porszívót! A funkció csak USA régión keresztül elérhető a Xiaomi Home-ban, így a Magyarországon vásárolható eszközöket nem tudja párosítani ezen a régión. A Roidmi Cleaner applikációval viszont régiótól függetlenül irányíthatjuk Alexával a porszívót. 

A hazai felhasználási szokások és az idehaza kapható EU régiós porszívók miatt inkább a Xiaomi Home applikációba történő telepítést tartalmazza ez a leírás.

A Xiaomi Home elérhető a legnépszerűbb okostelefonokra:

Android rendszerre: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaomi.smarthome&hl=hu&gl=US

iOS rendszerre: 

https://apps.apple.com/hu/app/mi-home-xiaomi-smarthome/id957323480?l=hu

Bejelentkezés vagy regisztrálás

Az applikáció telepítése után az üzembehelyezéshez szüksége:

  • 2,4Ghz-es 802.11n protokollt támogató állandó Wi-Fi kapcsolat megléte
  • a telepített Xiaomi applikációnak engedélyezett helyhozzáférés a telefonon

Helyezzük áram alá a dokkolót (porgyűjtő bázist) és helyezzük rá a porszívót úgy, hogy a töltés elinduljon. A Xiaomi Home applikációba történő telepítési folyamat a már megszokott módon történik, a fiókunkba való bejelentkezés után az eszközt párosítás módba kell helyezni, ehhez majd a porszívó tetején lévő bekapcsológombot és a „ház” gombot egyszerre le kell nyomni 2 másodpercig.

Roidmi Eve Plus bekapcsolás

Eszköz kiválasztása

Innentől már csak az applikációra lesz szükségünk. Indítsunk keresést a közelben lévő eszközök felderítésére, használjuk az app jobb felső sarkában a „+” gombot.

Roidmi Eve Plus eszköz keresése

Majd várjuk meg, míg megtalálja a program a porszívót hatótávon belül és kattintsunk az ikonjára (bal oldali kép). Ha nem akarjuk kivárni, hogy a keresést befejezze a telefon, kézzel is kikereshetjük a porszívót a listából (jobb oldali kép).

Roidmi Eve Plus eszköz kiválasztása
Roidmi Eve Plus eszköz kiválasztása

WIFI csatlakozás

Következő lépésben a porszívó által használandó WiFi hálózatot kell megadni. Továbbra is fontos, hogy csak 2,4GHz-es, 802.11N hálózatokat kezel az eszköz! 

Ha minden jól működött, akkor porszívónk már az otthoni rendszer része és 4 pipát látunk a különböző párosítási szinteknél.

Ha az elsőnél és a másodiknál piros „X” fogad minket, akkor a porszívó nincs bekapcsolva vagy a telefon nem érzékeli őt.

Ha a harmadiknál kapunk hibaüzenetet, a megosztandó hálózatot nem tudja kezelni porszívónk vagy a hálózathoz nem csatlakoztatható esetleges korlátozás miatt (pl: rejtett SSID; routeren bekapcsolt MAC szűrés; letiltott helyhozzáférés a Home applikációnak, stb…). 

A negyediknél kapott hiba nagyon ritka, általában a Xiaomi Home szerverrel kapcsolatos kommunikációs hiba miatt fordulhat elő, ilyenkor próbáljuk meg a párosítást később és ellenőrizzük, hogy az applikáció a legfrissebb legyen.

A következő lépés, hogy elhelyezzük eszközünket az otthonunkban. Válasszuk ki azt a szobát, ahol a dokkolóállomás el lesz helyezve. (bal oldali kép). 

Azután következik a porszívó elnevezése, de használhatjuk a gyári megadott szöveget is. (jobb oldali kép).

Robotporszívó megosztása

Az utolsó lépésben megoszthatja porszívójának kezelését partnereivel vagy családtagjaival. Ehhez a feleknek is rendelkezniük kell saját telefonjukon Xiaomi Home applikációval és regisztrációval a használathoz. A megosztáshoz nyomjon az Add gomb és válassza ki a személyeket. Nem kötelező ezt az opciót beállítani, a partnerek hozzáadását később is elvégezheti majd a porszívó menüjéből, ha akarja. A Let’s get started gombra nyomva tovább léphet. Ezután megkezdheti eszközének használatát.

Ha ha beüzemelés során problémája akadt vagy kérdései maradtak, akkor keressen minket bizalommal a kapcsolat oldalunkon megadott elérhetőségeink egyikén.

Kosaram