Barion Pixel

Roborock S6 MaxV robotporszívó üzembe helyezés lépésről lépésre

A használati útmutatóban leírtak szerint szereljük össze eszközünket és helyezzük a dokkolóra, amitől a porszívó bekapcsol. A Xiaomi Home telefonos applikációba integrálva tudjuk funkcióit kihasználni, ez a leírás segíthet a párosításában. Töltse le és telepítse az applikációt telefonja rendszeréhez megfelelően:
Megosztás
Megosztás
Roborock S6 MaxV robotporszívó üzembe helyezés lépésről lépésre

A Xiaomi Home elérhető a legnépszerűbb okostelefonokra:

Android rendszerre: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaomi.smarthome&hl=hu&gl=US

iOS rendszerre: 

https://apps.apple.com/hu/app/mi-home-xiaomi-smarthome/id957323480?l=hu

Miután telepítette az applikációt lépjen be Xiaomi vagy Facebook fiókjával. A porszívót helyezze a beüzemelt dokkolóra úgy, hogy annak érzékelői összeérjenek a porszívó alján lévőkkel, ettől a porszívó bekapcsol. Párosítás közben nem feltétel, hogy a dokkolón legyen a porszívó, így bekapcsolhatja a #2 (bekapcsolás) gomb lenyomásával is, de fontos, hogy szilárd talajon álljon a kerekein. Ezután állítsa alaphelyzetbe a porszívó WiFi adapterét, ehhez nyomja le és tartsa 3 másodpercig lenyomva a zónatisztítás és a bázisállomás gombját.

Bejelentkezés vagy regisztrálás

Ügyeljen rá, hogy a csatlakoztatás feltételei teljesüljenek:

  • 2,4Ghz-es 802.11b/g/n protokollt támogató állandó Wi-Fi kapcsolat megléte,

célszerű telefonunkon is ezt a WiFi hálózatot használni, mert amennyiben Android rendszerű telefont használunk, az applikáció képes a telefon adataiból kiolvasni a hálózat adatait

  • a telepített Xiaomi applikációnak engedélyezett helyhozzáférés a telefonon és párosítás közen bekapcsolt GPS!

Keresse meg a Xiaomi Home applikáció jobb felső sarkában lévő „+” jelet és nyomjon rá.

Eszköz kiválasztása

Innentől már csak az applikációra lesz szükségünk. Indítsunk keresést a közelben lévő eszközök felderítésére, használjuk az app jobb felső sarkában a „+” gombot.

Eszköz kiválasztása

Várja meg, míg az applikáció felderíti a porszívót és a közeli eszközökben mutatja, majd koppintson az ikonjára.

Ha 2 perc elteltével sem látja az eszközét, úgy az alsó felsorolásból keresse meg típus szerint.

WIFI csatlakozás

Erősítse meg a használni kívánt WiFi hálózatot, válassza ki a legördülő listából, szükség esetén adja meg ennek jelszavát.

Ha minden rendben zajlott, akkor ez a kép fogad minket:

Ha a 4 lépés valamelyikénél hibába ütközik a párosítás, az eszköz piros „X” jellel fogja jelezni.

Ha már az első és második sorban hibába ütközik, az rendszerint azt jelzi, hogy a porszívót nem lehet felderíteni, mert vagy kikapcsolt, vagy a WiFi modul nem sugároz jelet, ilyenkor állítsa a fentebb leírtak szerint alaphelyzetbe a porszívó WiFi-jét és kezdje újra a párosítást.

A harmadik sorban tapasztalható hiba gyakoribb, ilyenkor vagy nem megfelelő otthoni WiFi kapcsolatot osztunk meg a porszívóval (csak a 2,4GHz 802.11b/g/n protokoll támogatott) vagy az applikációnak nincs engedélyezve a helyhozzáférés a mobilon/tableten. Ellenőrizze ismét ezeket, és kezdje újra a párosítást.

A negyedik sorban lévő hiba nagyon ritka, rendszerint a gyártó szervereivel való kommunikáció nem sikerült vagy az applikáció nem a legfrissebb, érdemes ellenőrizni, hogy van-e újabb verzió az appból és kicsit később újra próbálkozni.

Sikeres párosítás után használható az eszköz minden funkciója!

Hasznos tippek használathoz

A porszívó automata, indítás után algoritmusa a legoptimálisabb módon kezeli az útvonalat, a nagyobb akadályokat kikerülve járja be a területet. Az útjában lévő kisebb tárgyakról értesítést küld az applikációba és kikerüli azokat, viszont gondot okozhatnak vezetékek és egyéb zsinórok, mert ezeket a forgóalkatrészek felcsavarhajták és a porszívó elakadhat. Ügyeljen a tisztítandó terület akadálymentességére!

A robot nedves feltörlés funkcióval is rendelkezik! Víztartályába vegyszermentes csapvíz vagy desztillált víz tölthető kizárólag! Utóbbi használata javasolt, mert a csapvíz keménysége miatt vízkő zárhatja el a kifolyószelepeket. Amennyiben csapvízzel használja, alkalmanként kevés citromsavval a tartályban megelőzheti a vízkő kialakulását. Semmiképpen ne használjon illatosított padlóápolót vagy más maró hatású tisztítószert, illetve forró vizet, mert roncsolják a tartályt és a vízcsöveket, továbbá minden esetben garanciavesztéssel jár! A kefék, filter és MOP kendő rendszeres cseréje javasolt a legjobb tisztítás érdekében.

A keféket használattól függően 3-6 havonta érdemes cserélni, a HEPA filter mosható, tisztítása után ügyeljen a kiszárítására, de ezt is érdemes 6 havonta cserélni. A MOP kendő nedvszívó képessége pár hét után csökken, ilyenkor kisebb vízfoltokat hagy maga mögött a porszívó. Bár mosható a kendő, érdemes havonta cserélni. Az eszköz minden korábbi Roborock kefével és filterrel kompatibilis! Több szintes vagy más lépcsővel rendelkező lakásokban első használatkor tesztelje, hogy az eszköz érzékeli-e a lépcsőt.

A termék alján lévő szenzorok csak bizonyos távolságból képesek érzékelni a mélységet, optimális esetben a lépcső előtt automatikusan megáll és elfordul, de előfordulhat, hogy megkísérelne lemenni. Utóbbi esetben zárja el akadállyal ezt a zónát vagy szerezzen be földre helyezhető virtuális fal mágnesszalagot.

Kosaram