Barion Pixel

Miért fontos a Xiaomi robotporszívók rendszeres szoftveres frissítése?

Az internethez csatlakozó elektromos berendezések többsége folyamatos szoftveres frissítést igényel. A számítógépektől vagy az okostelefonoktól már megszoktuk, hogy bizonyos időközönként kapnak egy-egy letöltendő csomagot, de a robotporszívók esetében mégis sokan meglepődnek, amikor erre a témára terelődik a szó.
Megosztás
Megosztás
Miért fontos a Xiaomi robotporszívók rendszeres szoftveres frissítése?

Márpedig a Xiaomi robotporszívók rendszeres szoftveres frissítése sokkal fontosabb, mint azt gondolnánk. Hogy mi ennek az oka? Az alábbiakban pontosan ezt a témát jártuk körbe, hogy a jövőben ne egyfajta kellemetlenségként vagy teherként éljük meg, ha befutott egy friss update.

Hibamentes működés

Amit elsőként fontos kiemelni a téma kapcsán, hogy a gyártók nem azért készítenek szoftveres frissítéseket a Xiaomi robotporszívókhoz, mert ezzel szeretnének esetleg problémát vagy kellemetlenségeket okozni a felhasználóknak. Éppen ellenkezőleg, ez a vállalt terméktámogatás része!

Köztudott ugyanis, hogy szoftveres fronton mindig van hová fejlődni, még a legnagyobb gyártók sem tudnak olyan teljes vagy hibátlan rendszerrel előállni, amit utólag nem kellene toldozni-foltozni vagy kiegészíteni egy kicsit, ezért az ilyen frissítések minden esetben a mi érdekünket szolgálják.

Azon belül is a felhasználói élményt növelik, hiszen hozzájárulnak ahhoz, hogy kisebb eséllyel futhassunk bele hibába, hogy a robotporszívó egyre jobb és precízebb munkát tudjon végezni, és a lehető legkisebb hibaszázalékkal végezze el a rábízott feladatot.

Mint a nevében is benne van, a frissítés gyakorlatilag frissen tartja a készüléket, segít abban, hogy könnyebb legyen a kommunikáció az eszköz és az okostelefon között, mindemellett pedig eltűnjenek azok az apró kellemetlenségek, amelyek korábban esetleg megnehezítették a mindennapjainkat.

Biztonságosabb felhasználás

Minden olyan eszköznél, ami csatlakozik otthonunk vezeték nélküli hálózatához, elengedhetetlenül fontos a kiberbiztonság kérdése. Amennyiben egy gyártó erre nem figyel oda, akkor az adott készülék biztonsági rést jelenthet, ami különösen egy okosotthon esetében óriási probléma.

Ezért szentel óriási figyelmet a Xiaomi például arra, hogy robotporszívóik folyamatos frissítéseket kaphassanak. Ezek ugyanis nemcsak hibajavítások, hanem a kiberbiztonság tekintetében is aktualizálják az eszközt, hogy az újonnan felfedezett módszerek vagy biztonsági rések esetén egyaránt megállja a helyét.

Nagyon fontos a stabil frissítéseket mindig záros határidőn belül telepíteni a porszívóra, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a működésében semmilyen változást sem veszünk észre, de a háttérben olyan extra védelmi vonalakkal bővült az eszköz, ami később fontos lehet a kibervédelemben.

Gyakran új funkciókkal is bővül a készülék

A hibajavítások és a biztonság mellett fontos kiemelni a robotporszívó frissítések kapcsán, hogy sok esetben új funkciókat is ad az eszközhöz. Természetesen fából nem lesz vaskarika, de a Xiaomi robotporszívók esetében többször találkoztunk már azzal, hogy a gyártó kényelmi funkciókkal bővítette ki az eszköz felhozatalát.

Ezek sok esetben apróságok, például egy újabb nyelv támogatása – ami előfordulhat, hogy éppen a saját anyanyelvünk –, máskor azonban olyan algoritmusok bekerülése, amit valójában egy újabb modellhez fejlesztettek ki, de a régebbi típusokkal is összehangolható.

Emiatt előfordulhat, hogy a frissítés után a robotporszívó másképpen, alaposabban működik, esetleg új menüpont jelent meg a kapcsolódó applikáción belül, amivel minden esetben a mi érdekeinket szolgálják a készítők.

A szoftveres frissítés robotporszívó szervizben is kérhető

Noha a szoftverfrissítés feltelepítése egy Xiaomi robotporszívó esetében nem túl nehéz feladat, azonban vannak olyan felhasználók, akik számára problémát okoz, vagy csak egyszerűen nem akarnak nekiállni, nehogy elrontsanak valamit.

Számukra jó hír, hogy a Robotporszívó Szervizben a támogatott készülékek esetében szükség szerint a szoftveres frissítést is elvégzik, akár önmagában, akár egy nagyobb karbantartás vagy javítás részeként.

Hogy csak ezért nem szívesen utaznánk el a fővárosba? Aggodalomra semmi ok, a szervizfutár szolgáltatás jóvoltából még vidékről is könnyedén elintézhetjük az interneten keresztül robotporszívónk szoftveres frissítését, karbantartását vagy javítását – méghozzá otthonunk kényelméből.

Kosaram