Barion Pixel

Az olcsó robotporszívó is lehet jó, ha odafigyelünk ezekre a tényezőkre

Aki háztartási gép vásárlására adja a fejét, az sok esetben odafigyel arra, hogy valami jobb és tartósabb eszközt engedjen be otthonába. Ezek a jelzők azonban gyakran tévesen a drága megoldások szinonimájaként említendők egy lapon.
Megosztás
Megosztás
Az olcsó robotporszívó is lehet jó, ha odafigyelünk ezekre a tényezőkre

Márpedig egy olcsó robotporszívó is lehet jó! Ha nem beszélünk konkrét számokról, vannak olyan gyártók, akik elérhető árkategóriában kínálnak kimagasló takarítási minőséget és megfelelően tartós működést – különösen abban az esetben, ha nem nyugatról, hanem keletről érkeztek.

A kínai termékek ugyanis ma már nem tekinthetők szitokszónak, éppen ellenkezőleg, kifejezetten magas minőséget garantáló eszközök, az élmezőnyhöz tartozó megoldások, hovatovább jó ár-érték arányt képviselő robotporszívók abból a régióból.

Fontos tudni azonban, hogy az olcsó robotporszívó vásárlásakor nem árt figyelembe venni néhány tényezőt annak érdekében, hogy választás előtt a lehető legjobbat kaphassuk tőle. Hogy mégis melyek ezek? Lássuk a legfontosabbakat!

Legyenek hozzá tartozékok

Az egyik legalapvetőbb tulajdonsága egy olcsó robotporszívónak, hogy legyenek hozzá tartozékok, és ezeket az eszközöket ne csak Kínából vagy más országokból tudjuk berendelni, hanem Magyarországon is kényelmesen meg lehessen vásárolni őket.

A robotporszívóknak ugyanis vannak kopóalkatrészeik – így a keferendszer, a szűrők vagy a felmosásra alkalmas típusoknál a mop –, amelyeket bizonyos időközönként, általában 3-6 havonta cserélni kell, mert elkopnak, ami drasztikusan befolyásolja a takarítás minőségét.

Ezért egy olcsó robotporszívó esetén sem elhanyagolható, hogy a megfelelő minőségű tartozékok mindig a rendelkezésünkre álljanak. A Robotporszívó Szerviz internetes boltjában szerencsére valamennyi termékhez találhatunk tartozékokat, így a legtöbb robotnál ez ma már nem jelent problémát.

Garancia

Még egy olcsó robotporszívó esetében sem elhanyagolható a garanciális háttér, sőt ebben az esetben a legfontosabb sokaknak, hiszen egy drágább terméknél gyakran fel sem merül, hogy elromolhat, holott a statisztikák alapján nincs jelentős különbség ezen a téren a két véglet között.

A garanciális háttér ugyanakkor nagyon fontos. A Magyarországon újonnan vásárolt robotporszívók esetében ezt már jogszabályi háttér biztosítja, de példának okáért egy külföldről vásárolt eszköznél nem minden esetben élvezhetjük ugyanezt az előnyt.

Alkatrészellátás, szervizelhetőség

Egy robotporszívóban rengeteg apró mozgóalkatrészt találunk, amelyek könnyen elromolhatnak, meghibásodhatnak. Ilyenkor előnyös, ha az eszközt el tudjuk valahová vinni vagy küldeni annak érdekében, hogy záros határidőn belül meg tudják javítani a megfelelő minőségű alkatrészekkel.

Még egy olcsó robotporszívónál is elengedhetetlenül fontos, hogy biztosítva legyen a megfelelő alkatrészellátás, illetve szervizháttér, különösen olyan esetekben, amikor nemcsak a javítást, hanem a takarítást, az általános karbantartást sem a tulajdonos végzi.

A tesztekre figyeljünk oda

Ma már az olcsó robotporszívókról is születnek tesztek a világhálón, így garantáltan találhatunk majd írott vagy videós formában néhány bemutatót a kiszemelt termékről, ami mindig iránymutató lehet a vásárlás előtt – különösen akkor, ha független tesztelőről van szó.

Ezekben a tesztekben jellemzően mindig felhívják a figyelmet a negatívumokra és a pozitívumokra egyaránt, így ezek fényében pontosan tudunk dönteni arról, hogy az adott eszköz megfelelő lesz-e számunkra, vagy inkább érdemes lenne tovább nézelődnünk.

A használt robotporszívó jó alternatíva lehet

Amennyiben olcsó robotporszívót akarunk vásárolni, de mégis ragaszkodnánk egy prémium vagy magasabb szinten álló modellhez, akkor kiváló alternatívát nyújthatnak a használt robotporszívók, ha azokat sikerül megbízható helyről beszerezni.

Ügyeljünk rá, hogy csak bevizsgált, ellenőrzött darabokat vásároljunk, melyeken előfordulhatnak kisebb karcok vagy sérülések, de az eszköz működése ettől még makulátlan marad, mindemellett pedig az sem hátrány, ha legalább néhány hónap garanciát kapunk az eszközre, amit probléma esetén bármikor visszaküldhetünk.

Ezzel a módszerrel garantáltan olcsó és jó minőségű robotporszívóhoz juthatunk!

Kosaram