Barion Pixel

Melegvizes felmosással és AI-alapú technológiákkal mutatkozott be a Xiaomi M30 Pro robotporszívó

A robotporszívó az utóbbi évek egyik, ha nem a legnagyobb vívmánya a háztartási gépek világában. Egyetlen olyan szegmensnek sem sikerült ugyanis akkorát fejlődnie, mint a porszívózásnak és a felmosásnak, hiszen a robotporszívók túlzás nélkül forradalmasították ezeket a területeket.
Megosztás
Megosztás
Melegvizes felmosással és AI-alapú technológiákkal mutatkozott be a Xiaomi M30 Pro robotporszívó

Innovatív újdonságokkal felvértezve mutatta be legújabb robotporszívóját a Xiaomi, akik M30 Pro név alatt hozzák majd el közénk a Mijia termékcsalád legújabb tagját, ami több érdekes funkcióval is szeretné megkönnyíteni a felhasználók életét.

Ilyen például a melegvizes felmosás, a főkefére felcsavarodott hajszálak automatikus levágásának lehetősége vagy a mesterséges intelligencia kimagasló alkalmazása, amelyek együttesen egy ígéretes robotporszívóvá tehetik a végeredményt.

Lássuk, hogy mit tud az eddigi részletek alapján a Xiaomi Mijia All-in-One Sweep and Mop Robot M30 Pro robotporszívó!

7000 Pa szívóerő, melegvizes felmosás

A takarítási teljesítmény terén a Xiaomi M30 Pro több tekintetben is kimagasló tulajdonságokkal kecsegtet. Eleve magas minőségű LDS lézeres navigációra épül a munkája, ami a környezet 360 fokos szkennelése mellett a térképkészítésben is jeleskedik, sőt még a gyenge fényviszonyok sem akadályozzák a munkavégzésben.

Szívóteljesítménye meghaladja a 7000 Pa-t, amit intelligens szőnyegfelismeréssel, automatikus felmosó emeléssel és egyéb olyan funkciókkal egészítettek ki, amelyek megtámogatják a hatékony munkavégzést. 

7000 Pa szívóerő, melegvizes felmosás

 

Ez azonban még messze nem minden, hiszen a robot egyik nagy újdonsága a felmosó funkcióban keresendő. Nem elég, hogy az újgenerációs forgó felmosórongyokkal dolgozik, de mindemellett képes 60 Celsius fokra melegíteni a vizet, amivel sokkal hatékonyabban tisztítja a padlót.

A meleg víz segítségével ugyanis az odaszáradt makacs foltok, így akár még a szószok vagy kiömlött cukros üdítők maradványai is egyszerűen feltakaríthatók a felületről.

Önürítő és öntisztító rendszerrel, exkluzív hajvágó feltéttel

A kimagasló takarítási tulajdonságok mellett az automatizálásban is szintet lépett a Xiaomi M30 Pro robotporszívó. A készülék egy saját önürítő és öntisztító rendszerrel érkezik, ami több okból kifolyólag is előnyös.

Egyrészt segít abban, hogy minden takarítás után egy külső portartályba szivattyúzza az összegyűjtött koszt és port – ezzel akár 75 napig automatizálva működését –, másrészt pedig a felmosó mop tisztítását és szárítását egyaránt kimagasló hatékonysággal tudja elvégezni.

Több funkciója is a mesterséges intelligenciára épül

A 4800 mAh-s akkumulátorának köszönhetően akár 240 négyzetméternyi terület megtisztítására is alkalmas, amit a dokkoló 4 literes víztartálya egyaránt könnyedén megtámogat, különösen azáltal, hogy vízellátása és vízelvezetése szintén automatizálható.

A robotporszívó nagy előnye még a hajvágó modul. Ez egy rozsdamentes acél vágóeszköz, ami a dokkolást követően kapcsol be, majd oldalirányú mozgással és folyamatos forgással képes arra, hogy könnyedén levágja a főkefére gabalyodott hajat, amelyet így már könnyedén összegyűjthet a portartályban.

Több funkciója is a mesterséges intelligenciára épül

Az elhangzottakon felül az M30 Pro előnye, hogy nagyon fejlett technológiai hátteret építettek bele a mérnökök. A mesterséges intelligenciával például nemcsak az objektumfelismerés lesz könnyebb, hanem a szennyeződések azonosítása is egyszerűbbé válik.

Mindezt a Mijia App jóvoltából egy nagyon hatékony társalkalmazás támogatja meg, sőt a Xiao Ai hangvezérlés segítségével hang alapú parancsokat is adhatunk a porszívónak, így az irányítás talán még soha nem volt annyira egyszerű, mint most.

A Xiaomi M30 Pro ára

Hogy a Xiaomi M30 Pro mikor érkezik meg az európai piacra, azt egyelőre még nem tudjuk, azonban Kínában már elérhető, méghozzá átszámítva nagyjából 235 ezer forintnak megfelelő összegért, ami túlzás nélkül ajándék ezért a tudásért cserébe.

Kosaram