Barion Pixel

Olcsó és ügyes: bemutatkozott a Xiaomi Robot Vacuum T12 robotporszívó

A robotporszívó az utóbbi évek egyik, ha nem a legnagyobb vívmánya a háztartási gépek világában. Egyetlen olyan szegmensnek sem sikerült ugyanis akkorát fejlődnie, mint a porszívózásnak és a felmosásnak, hiszen a robotporszívók túlzás nélkül forradalmasították ezeket a területeket.
Megosztás
Megosztás
Olcsó és ügyes: bemutatkozott a Xiaomi Robot Vacuum T12 robotporszívó

Újabb elérhető árkategóriát képviselő robotporszívót jelentett be a Xiaomi a termékcsalád kedvelői számára, így direkt az Európai Uniónak címezve lerántották a leplet a Robot Vacuum T12-ről, ami egyszerre lesz olcsó és ügyes kis eszköz.

Hiába tervezi ugyanis a gyártó a belépő árkategóriába a terméket, a hírek szerint azt olyan tulajdonságokkal vértezték fel, ami néhány évvel ezelőtt a prémium szegmens kiváltsága volt, és bár azóta rengeteget változott a világ, de az olcsó és jó robotporszívók szerelmeseinek a T12 előreláthatólag egy tökéletes alternatíva lehet.

3500 Pa szívóerővel és LDS lézernavigációval

A készülék 3500 Pa szívóerővel kecsegtet a felhasználók számára, ami elég erős ahhoz, hogy még a nagyobb szemcseméretű szennyeződéseket is felszedje. Könnyedén elbánik a porral, a hajjal, a csendes mód mellett pedig standard, erős és turbó üzemben is használható lesz.

Mindezt LDS lézernavigációval egészítették ki, ami 360 fokban tud nézelődni a lakás falai között, méghozzá 8 méteres szkennelési hatótávolsággal kiegészülve, 2K-s mintavételezési frekvenciával, ami rendkívül pontos feltérképezési lehetőségekkel szolgál.

3500 Pa szívóerővel és LDS lézernavigációval

 

A Xiaomi T12 robotporszívó ugyanis ezen a téren nagyon precíz, képes a lehető legmagasabb mértékben optimalizálni az útvonalat, miközben elkülöníthetünk vele zónákat, virtuális falakat húzhatunk fel neki, sőt akár több szintet is elkülöníthetünk egymástól.

Érzékelőinek köszönhetően ráadásul a készülék időben érzékeli az akadályokat és a lépcsőket, így csendesen, biztonságosan takarít, miközben nemcsak másra, hanem magára sem jelent veszélyt.

Intelligens víztartállyal és akár 130 perc üzemidővel

Bár feltöltését manuálisan kell végezni, a Xiaomi T12 robotporszívó intelligens víztartállyal rendelkezik, ami segít egyenletesen áramoltatni a nedvességet, sőt három különböző vízmennyiséget állíthatunk be hozzá, hogy mindig az adott padlótípushoz igazíthassuk tulajdonságait.

A Xiaomi mindezt cikcakkos és Y-alakú tisztítási útvonalakkal dobta fel, ami segít maximalizálni a tisztítási hatékonyságot, illetve magabiztosan szimulálja a kézi tisztítást, így a padlóra kerülő foltok sokkal hatékonyabban eltűntethetők.

Intelligens víztartállyal és akár 130 perc üzemidővel

A porszívó esetében kiemelendő még a 3200 mAh-s akkumulátor, amivel standard üzemmódban akár 130 percnyi üzemidő is elérhető, ezáltal a nagyobb lakásokhoz egyaránt ideális választás lehet belőle.

Az eszköz természetesen saját társalkalmazást is kapott (Mi Home/Xiaomi Home), amivel minden egyes beállítást lehetőségünk nyílik szabadon kalibrálni a telefonunkról – akár távoli hozzáférésben is.

Elérhető áron érkezik

A Xiaomi Robot Vacuum T12-nek két jelentős ütőkártyája van még, amelyek közül az egyik az ár, a másik pedig a megjelenés. Bár azt egyelőre nem tudjuk még, hogy Magyarországon pontosan mikor debütálhat, ellenben az Európai Unió több országában is elérhető már.

Franciaországban és Olaszországban például 170 euróért, Spanyolországban pedig 180 euróért került fel a boltok polcaira, ami azt jelenti, hogy ezért a tudásért olyan 65-70 ezer forintnak megfelelő összeget kér a gyártó, ami kimagasló ár-érték arányt jelent.

Kosaram