Barion Pixel

Mikor érdemes cserélni a Xiaomi Roborock robotporszívók keféjét?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a piacon a Xiaomi robotporszívói, ami nem meglepő, hiszen a gyártó kiváló ár-érték arányt kínáló eszközeiről egyre többen tapasztalják meg, hogy milyen magas hatásfokkal tudnak működni, illetve milyen sok funkcióval rendelkeznek még a jóval drágább termékekhez viszonyítva is.
Megosztás
Megosztás
Mikor érdemes cserélni a Xiaomi Roborock robotporszívók keféjét?

A Roborock termékcsalád ma már többféle típussal büszkélkedhet, azonban nagyon lényeges, hogy bizonyos elemei folyamatos karbantartást vagy cserét igényelnek. Ilyen például a szűrő, melyet egy idő után saját egészségünk és a lakás tisztaságának megőrzése miatt érdemes cserélni, de ott van a kefe is, aminek épsége a makulátlan tisztítóhatás érdekében nagyon lényeges.

Dupla keferendszer

A Xiaomi legtöbb robotporszívója, avagy a Roborock termékcsalád egyik sajátossága a dupla keferendszer, aminek jóvoltából a kérdéses eszközök sokkal hatékonyabban képesek összegyűjteni a lakás padlóján a port és a koszt azokhoz az automatizált gépekhez viszonyítva, melyek csak egyetlen központi kefével rendelkeznek

Roborock dupla kefe rendszer

Ez azért nagyon fontos tudnivaló a Xiaomi termékeiről, mert amennyiben cseréről van szó, előfordulhat, hogy csak az egyik alkatrész helyére kell új, a másik esetében nem lesz szükség módosításra. Az oldalkefék ugyanis rendszerint nincsenek olyan nagy erőhatásnak kitéve, mint a főkefék, így míg utóbbiak gyakran már elkopnak, addig előbbiek még teljesen épek, tehát mindig a tisztítási hatékonyság, a teljesítmény dönti el, hogy csereérett-e a kérdéses elem vagy sem.

Oldalkefe cseréje

A Xiaomi Roborock robotporszívók oldalkeféinek cseréjére jellemzően akkor kerül sor, amikor a készülék oldalából kinyúló kefevégeken látható kopás vagy deformálódás látható. Mivel ezek az elemek a legtöbb program esetében aktív és intenzív használatban vannak, és jellemzően éles sarkokkal, kemény bútorokkal vagy falakkal érintkeznek, viszonylag hamar meg tudnak kopni.

Xiaomi Roborock Oldakefe termék kép

Ilyenkor természetesen elegendő csak az oldalkefét kicserélni, ami jellemzően nem egy hosszadalmas folyamat, arra sincs szükség, hogy jelentős mértékben szétszereljük a porszívót, a kérdéses alkatrészt optimális esetben percek alatt ki lehet cserélni. A hangsúly itt jellemzően a jó minőségű cserealkatrész biztosításán lesz, hogy az új kefe is ugyanolyan tartós és hatékony lehessen, mint a gyári elem volt.

Főkefe cseréje

Bár az oldalkefe is nagy igénybevételnek van kitéve, a sarkokhoz, a falakhoz és a bútorokhoz közeleső részek tisztításában elengedhetetlen fontosságú – ha tehát ezeken a pontokon észlelünk hiányosságot, ennek az alkatrésznek a cseréjére lesz szükség –, azonban a főkefe az esetek többségében többet dolgozik, jobban kopik.

Roborock alsó főkefe csere segítség

Ez természetesen nem törvényszerű, függ a felhasználási módtól és otthonunk kialakításától is, ugyanakkor az alsó főkefe cseréjével általában nem szabad megvárni azt a pontot, hogy a termék működésében vagy hatékonyságában hiányosságot tapasztaljunk, mert az más alkatrészek károsodását is előidézheti. 

Ha már a teljesítmény csökken – az eszköz nem képes a korábbiakban tapasztalt koszt és port felszívni –, akkor jellemzően sérüléseket vagy deformációkat is láthatunk a kefén, amit csak cserével lehet orvosolni

Kosaram